IZJAVA O ZASEBNOSTI IN PIŠKOTKIH

Obseg. ELI LILLY FARMACEVTSKA DRUŽBA, družba za farmacevtski marketing, d.o.o., Dunajska cesta 167, 1000 Ljubljana, matična št. 2262681000, vpisana v sodni register pri Okrožnem sodišču v Ljubljani, z osnovnim kapitalom 765.000,00 EUR ("Lilly") spoštuje zasebnost obiskovalcev na svojih spletnih straneh in kot rezultat, smo razvili to izjavo glede spletne zasebnosti in piškotkov. Ta izjava o spletni zasebnosti in piškotkih velja samo za delovanje spletnih strani v lasti družbe Lilly, ki vsebujejo neposredno povezavo na to izjavo, če kliknete na - “Zasebnost” na spodnjem robu spletne strani.

Pri zbiranju, shranjevanju in posredovanju osebnih podatkov upoštevamo določbe Zakona o varstvu osebnih podatkov (UL RS, št. 94/2007; »ZVOP-1«) o njihovem varovanju, posredovanju in preprečevanju neavtoriziranega dostopa in uporabe.

Prav tako SOGLAŠATE Z OBDELAVO PODATKOV V ZDRUŽENIH DRŽAVAH AMERIKE IN DRUGOD. Ta stran je v lasti in upravljanju Eli Lilly and Company Limited, (“Lilly “) Lilly Corporate Center, Indianopolis, 893 South Delaware, 46285 Indiana, ZDA, pri čemer se naša infrastruktura za gostovanje te spletne strani nahaja v Združenih državah in v Evropi, kar pomeni, da bodo podatki, ki jih zbiramo oziroma ki jih posredujete, shranjeni v ZDA in v Evropi. Kot multinacionalna družba ima Lilly posameznike, ki lahko dostopajo do vaših osebnih podatkov, v svojih povezanih družbah in tretjih osebah, ki za Lilly zagotavljajo storitve, v drugih državah. Raven varstva osebnih podatkov ni enaka v vseh državah in ne ustreza nujno ravni varstva osebnih podatkov v vaši državi; ne glede na to bomo zagotovili razumne ukrepe in varnostne mehanizme, kot so opredeljeni v tej Izjavi o zasebnosti in piškotkih, da bi zagotovili varnost vaših osebnih podatkov.

Vaši osebni podatki se lahko prenesejo na povezane družbe v Združenih državah Amerike. Eli Lilly and Company in njene povezane družbe v ZDA se držijo Zasebnostnega ščita EU - ZDA, in Okvirnega sporazuma med ZDA in Švico o Varnem pristanu (US-Swiss Safe Harbor Framework), kot je to določeno s strani Ministerstva za trgovino ZDA v zvezi z zbiranjem, uporabo in hrambo osebnih podatkov, pridobljenih iz držav članic Evropske Unije (EU) in Švice.

Za več informacij o tem, kako družbe Lilly v ZDA obdelujejo osebne podatke, ki izhajajo iz EU, glej Obvestilo družbe Lilly o zaščiti zasebnosti, ki je na voljo na povezavi: https://www.lilly.com/privacy.aspx

Z uporabo te spletne strani se strinjate z zbiranjem, hranjenjem in obdelavo osebnih podatkov v Združenih državah kot tudi v vsaki državi, v katero lahko posredujemo vaše osebne podatke v času izvajanja naše poslovne dejavnosti.

PIŠKOTKI

Ta spletna stran uporablja tehnologijo, imenovano "piškotek". Piškotek je podatek, ki ga naš spletni strežnik pošlje na vaš računalnik (dejansko v datoteko brskalnika), ko obiščete spletno stran. V tem razdelku so vsebovane podrobnosti o tem, katere piškotke nameščamo, kako lahko najdete piškotke na vašem računalniku in kako lahko spremenite vaše nastavitve zasebnosti, da omejite uporabo piškotkov. Opozarjamo, da omejitev uporabe piškotkov lahko vpliva na uporabnost spletne strani in ima lahko za posledico, da ta (in druge) spletne strani za vas postanejo nedostopne.

Piškotki tretjih oseb na naših spletnih straneh

Družba Lilly tretjim osebam ne omogoča, da bi nameščale piškotke na vaš računalnik preko teh spletnih strani, razen če so ti piškotki nastavljeni po naši zahtevi in so pod našim neposrednim nadzorom ter jih tretje osebe ne uporabljajo oziroma do njih ne dostopajo, razen kot je določeno v tej izjavi.

Zavrnitev in/ali nadzor piškotkov

V kolikor ne boste dovolili, da se piškotki namestijo na vaš računalnik, ta spletna stran morda ne bo delovala pravilno oziroma vam ne bo vidna in vam nekatere funkcije, kot to da postanete registrirani uporabnik, morda ne bodo na voljo. Obstajajo različne metode za pregledovanje in brisanje piškotkov na vašem računalniku in so odvisne od brskalnika, ki ga uporabljate. Spodaj so navodila za brskalnike, ki se najbolj pogosto uporabljajo.

Če uporabljate Safari na IOS napravi (iPhone, iPad ali iPod Touch), za nadziranje piškotkov:

1. Izberite Nastavitve (Settings), potem

2. Safari

3. Pomaknite se navzdol do razdelka »Zasebnost« (»Privacy«)

Da bi videli piškotke za Internet Explorer 5.0, 6.0, 7.0, 8.0 ali višje:

1. Izberite Orodja (Tools), potem

2. Internetne možnosti (Internet Options)

3. Kliknite na zavihek Splošno (General)

4. Klikite Nastavitve (Settings)

5. Ogled datotek (View Files)

Če uporabljate Internet Explorer 6.0 ali višje, za nadziranje piškotkov: Internet Explorer 6.0

1. Izberite Orodja (Tools), potem

2. Internetne možnosti (Internet Options)

3. Kliknite na zavihek Zasebnost (Privacy)

4. Kliknite na Nivo po meri (Custom Level)

5. Kliknite na gumb »Napredno« (Advanced)

6. Preverite okence »onemogoči avtomatično shranjevanje piškotkov« in izberite Sprejmi, Blokiraj ali Za določeno sejo, kot je primerno.

Internet Explorer 7.0 ali 8.0

1. Izberite Orodja (Tools)

2. Internetne možnosti (Internet Options)

3. Kliknite na zavihek Zasebnost (Privacy)

4. Premaknite drsnik, da izberete vaše želene nastavitve

5. Kliknite na gumb »Napredno«

6. Preverite okence »onemogoči avtomatično shranjevanje piškotkov« in izberite Sprejmi, Blokiraj ali Za določeno sejo, kot je primerno.

V kolikor uporabljate drug brskalnik vam svetujemo, da obiščete spletno stran proizvajalca, na kateri boste lahko našli te informacije ali da obiščete spletno stran, kot je http://www.aboutcookies.org

OSEBNE INFORMACIJE, KI SE ZBIRAJO IN OBDELUJEJO

S pomočjo teh spletnih strani lahko o vas zbiramo različne informacije, kot sledi v nadaljevanju:

Piškotki Nekateri piškotki so potrebni za normalno delovanje teh spletnih strani in so lahko že nameščeni. Za druge piškotke (običajno gre za piškotke, imenovane Web Analytics), potrebujemo vaše soglasje, preden jih lahko namestimo na vaš računalnik. Z vašim soglasjem soglašate, da na vašo napravo te piškotke namestimo za dobo omenjeno spodaj.

Na teh spletnih straneh uporabljamo naslednje vrste piškotkov.

1. Spletni analitični piškotki V kolikor boste soglašali, bo spletni strežnik tretje osebe na vaš računalnik namestil piškotek, da bi pripomogel k natančnosti statističnega programa. Medtem ko piškotek pomaga izdelati profil uporabnikovega koriščenja interneta, piškotek sam po sebi, razen podatka o IP naslovu, ne vsebuje osebnih podatkov. Te profile uporabljamo za vzpostavitev skupnih vzorcev koriščenja interneta s strani naših uporabnikov, kar nam omogoča, da vzdržujemo in izboljšujemo našo storitev. Tak piškotek bo ostal na vaši napravi še dve leti po zadnjem dostopu.

2. Začasni ali sejni piškotki Kot brskate po naših spletnih straneh, se pogosto zgodi, da si moramo zapomniti tehnične informacije o vas, ko se premikate od spletne strani do spletne strani. Te tehnične podatke uporabljamo na številne načine, da bi izboljšali uporabnosti naših spletnih strani. Ta piškotek ne vsebuje osebnih podatkov in traja samo dokler ne zaključite brskanja in ne zapustite naših spletnih strani. 

3. Trajni ali shranjeni piškotki Ko se prijavite v omejeno območje naše spletne strani, lahko na vaš računalnik namestimo piškotek, da si zapomnimo vaše podatke za prijavo. To lahko storimo zato, da bi vam omogočili laže prijavljanje ob naslednjem obisku tako, da vam ne bo potrebno znova vnašati vseh podatkov za prijavo. Ta piškotek bo ostal nameščen na vašem računalniku za nedoločen čas, tudi po tem zapustite našo spletno stran.

Posredovani podatki, ki vas lahko identificirajo

Zbirali bomo osebne podatke, ki nam jih prostovoljno posredujete in ki vas lahko identificirajo, kot so npr. vaše ime in priimek, naslov, telefonska številka, elektronski naslov in druge podobne podatke (»Vaši podatki«). Vaše podatke nam lahko posredujete ob registraciji na spletni strani ali pri delu spletne strani, ki vam omogoča, da stopite v stik z nami. Na tej strani vas bomo jasno obvestili o zbiranju teh podatkov.

Spletni dnevniki

Podatke spletnega dnevnika zbira računalnik, ki gosti našo spletno stran (imenovan "spletni strežnik"), ko obiščete eno od naših spletnih strani. Spletni strežnik avtomatično prepozna nekatere neosebne podatke, kot so vaš IP naslov (razen kot je opisano v nadaljevanju pod razdelkom »IP naslovi«), datum in čas obiska naših spletnih strani, strani, ki ste jih obiskali, spletno stran, s katere ste prišli na naše spletne strani, vrsto brskalnika, ki ga uporabljate (npr. Internet Explorer, Firefox, Chrome), vrsto operacijskega sistema, ki ga uporabljate (npr. Windows 7), in ime domene ter naslov vašega ponudnika internetnih storitev (npr. SIOL). Če naše spletne strani uporabljajo piškotke (kot je razkrito spodaj), bo spletni strežnik zbiral tudi te podatke. Pogosto pregledujemo strežniške dnevnike, da preverimo, katere spletne strani so obiskane, in da bi bolje razumeli, kako naši obiskovalci uporabljajo spletne strani. To je popularno poznano kot spletna statistika in nam omogoča, da vzdržujemo in izboljšujemo našo storitev. Poleg tega lahko v primeru zlorabe sistema te podatke uporabimo, da skupaj s podatki vašega ponudnika internetnih storitev in/ali lokalnih državnih organov izsledimo izvor takšne zlorabe.

Spletni Semafor

Spletni “semafor” je grafika na spletni strani ali v elektronskem sporočilu namenjen spremljanju ogledanih ali odprtih sporočil. Naše spletne strani lahko uporabljajo spletne “semaforje” imenovane tudi single-pixel GIFS za zbiranje podatkov s spletnega dnevnika.

IP naslovi

Te spletne strani zbirajo in uporabljajo naslove internetnega protokola (IP naslov). IP naslov je številka, ki ga vašemu računalniku dodeli vaš ponudnik internetnih storitev, da lahko dostopate do interneta. Praviloma se IP naslov spremeni vsakič, ko se povežete z internetom (to je t.i. "dinamični" naslov). Upoštevajte pa, da če imate širokopasovno povezavo, je možno, odvisno od posebnih okoliščin, da lahko vaš IP naslov, ki ga pridobimo, ali celo morda piškotek, ki ga uporabljamo, vsebuje informacije, ki bi se lahko štele za prepoznavne. To je zato, ker pri se nekaterih širokopasovnih povezavah vaš IP naslov ne spreminja (je "statičen") in je lahko povezan z vašim osebnim računalnikom. IP naslove uporabljamo kot del podatkov spletnega dnevnika, kot je opisano zgoraj.

UPORABA IN RAZKRITJE

Vaše podatke bomo uporabljali za odgovarjanje na vaše zahteve in od časa do časa tudi za to, da bi bolje razumeli vaše potrebe in kako lahko izboljšamo naše spletne strani, izdelke in storitve.

Vaše podatke lahko posredujemo zastopnikom, pogodbenikom ali partnerjem Lilly v povezavi s storitvami, ki jih ti posamezniki ali subjekti opravljajo za ali z Lilly. Ti zastopniki, pogodbeniki ali partnerji uporabljajo te podatke samo v zvezi z zagotavljanjem storitev družbi Lilly oziroma storitev, izvrševanje katerih je bilo njim in družbi Lilly zaupano skupaj (npr. nekateri naši izdelki se razvijajo in tržijo prek skupnih sporazumov z drugimi družbami). Vaše podatke lahko npr. posredujemo zastopnikom, pogodbenikom ali partnerjem za gostovanje naših podatkovnih baz, za storitve pogodbene obdelave, ali zato da vam po elektronski pošti pošljejo podatke, ki ste jih zahtevali. Lilly od teh pogodbenikov zahteva, da se pogodbeno zavežejo k spoštovanju obveznosti glede zagotavljanja varnosti in zasebnosti podatkov, najmanj v obsegu, kot je določen v tej izjavi o spletni zasebnosti. Glej tudi poglavje "Spletni analitični piškotki" zgoraj.

Vaše podatke bomo hranili v obsegu in samo toliko časa kot je to potrebno in v skladu z soglasjem za zgoraj navedene namene, za delovanje spletne strani in ponujenih storitev na mobilni aplikaciji.

Lilly si pridružuje pravico posredovati vaše podatke na upravičeno zahtevo državnih organov ali v primerih, ko tako določa zakon. To vključuje zagotavljanje informacij za namene odkrivanja goljufij in zaščito pred terorizmom. V izjemnih primerih, ko je pod vprašajem državna varnost ali varnost družbe, pa si Lilly pridržuje pravico pristojnim državnim organom posredovati celotno bazo podatkov svojih uporabnikov in strank.

Vaše podatke lahko posredujemo tudi tretji osebi v povezavi s prodajo, odstopom, ali drugim prenosom podjetja te spletne strani, na katero se podatki nanašajo. V tem primeru bomo od kupca zahtevali, da z vašimi podatki ravna v skladu s to izjavo o zasebnosti in piškotkih. Vse tretje osebe, katerim bomo podatke razkrili (izključujoč državne organe, katerim razkritje določa zakon), bodo pogodbeno zavezane k zagotavljanju varstva zasebnosti, ki bo vsaj na ravni, kot jo zagotavlja ta izjava o zasebnosti in piškotkih.

Ne sledi

Nekateri spletni brskalniki lahko oddajajo signal “ne sledi” drugim spletnim stranem s katerim brskalnik komunicira. Lilly-jevi spletni strežniki se trenutno ne odzivajo na te signale.

PRAVICE POSAMEZNIKA

Spreminjanje podatkov Podatke vašega uporabniškega računa, ki nam jih posredujete ob registraciji, lahko spremenite na konfiguracijskem območju vaše osebne strani. Vaš uporabniški račun lahko izbrišete tako, da pošljete zahtevo za izbris našemu skrbniku spletišča. Vsebina in drugi podatki, ki niso vsebovani v vašem uporabniškem računu, kot so objave na naših forumih, lahko po naši presoji ostanejo na naši spletni strani, kljub temu da je vaš uporabniški račun izbrisan.

Dostop in opuščanje storitev Lilly bo spoštoval vaše komunikacijske preference. V kolikor se želite odjaviti od prejemanja naših reklamnih sporočil, lahko to storite kadarkoli in sicer tako, da sledite navodilom za odjavo v prejetih sporočilih. Če se želite odstraniti iz naše baze podatkov, nam lahko pošljete sporočilo na elektronski naslov: Zasebnost@lilly.com

ali pišete na

Eli Lilly farmacevtska družba, d.o.o.
Dunajska cesta 167, 1000 Ljubljana

Prosimo, upoštevajte, da boste lahko obvestila še naprej prejemali dokler seznama ne ažuriramo.

Varnost

Prenos podatkov preko interneta, žal ni povsem varen. Čeprav se bomo pri najboljših močeh potrudili, da varujemo vaše podatke, ne moremo jamčiti za varnost vaših podatkov posredovanih na našo spletno stran. Vsak prenos je na lastno odgovornost. Lilly uporablja tako lastne kot regionalne centre za gostovanje tretjih oseb (glej razdelek o “Mednarodnih prenosih”) pri čemer vsi takšni centri zagotavljajo varnost informacij v skladu z industrijskimi standardi. Te regionalne strani hranijo vaše podatke v bazah podatkov, ki so varovane z varnostnim požarnim zidom in programsko opremo, ki zaznava vdore.

Mednarodni prenosi

Vaši podatki se lahko prenašajo na mednarodni ravni med globalnimi odvisnimi družbami družbe Lilly, njenimi poslovnimi partnerji in zastopniki v skladu z ZVOP-1, kot je določeno v razdelku »Uporaba in razkritje«. Poleg tega vse spletne strani podjetja Lilly gostujejo na Lilly-jevem regionalnem gostiteljskem centru.To pomeni, da se vaši podatki, ki jih posredujete, kot tudi drugi podatki, kot so določeni v razdelku "Informacije, ki se zbirajo in obdelujejo", samodejno prenesejo na ta gostiteljski center za shranjevanje.

DRUGE POMEMBNE INFORMACIJE

Mladoletniki

Ta spletna stran ni namenjena niti ni oblikovana tako, da pritegne posameznike, ki so mlajši od 18 let. Ne zbiramo podatkov (ki omogočajo osebno identifikacijo posameznika) o osebah za katere dejansko vemo, da so mlajše od 18 let.

Občutljivi podatki

Ta spletna stran zbira in obdeluje osebne podatke, ki se nanašajo na rasno in etično pripadnost, politično prepričanje, versko ali filozofsko prepričanje, članstvo v sindikatu, zdravstveno stanje, spolno življenje oziroma podatke o kaznovanosti, le na podlagi vašega izrecnega soglasja in le v obsegu, ki je potreben za postopek prijave.

Povezave na druge spletne strani

Kot pripomoček za naše obiskovalce, lahko te spletne strani vsebujejo povezave na številne druga spletna mesta, za katere menimo, da lahko ponudijo koristne informacije. Pravila in postopke, ki smo jih opisali tukaj, za ta spletna mesta ne veljajo. Predlagamo vam, da si za informacije o zasebnosti, varnosti, zbiranju podatkov in distribucijskih postopkih obrnete neposredno na ta spletna mesta. Družba Lilly ne more biti odgovorna za kakršnakoli dejanja ali vsebino takšnih spletnih mest, ki jih upravljajo tretje osebe.

Strinjanje z zgoraj navedenimi pogoji zbiranja in obdelave osebnih podatkov

Seznanjeni ste, da je obdelava in zbiranje osebnih podatkov s strani Lilly prostovoljna. Z uporabo spletne strani družbe Lilly soglašate s pričujočo izjavo o zaupnosti in varovanju osebnih podatkov in izrecno soglašate, da se vaši osebni podatki zbirajo in obdelujejo v skladu z navedeno izjavo. V kolikor se z navedeno izjavo ne strinjate, vas prosimo, da nemudoma prenehate uporabljati spletne strani družbe Lilly.

Spreminjanje te izjave o spletni zasebnosti

To izjavo o spletni zasebnosti lahko kadarkoli posodobimo. Če jo dopolnimo, bomo dopolnjeno izjavo za vašo seznanitev objavili na tej spletni strani, pri čemer bomo obvestilo o spremembi objavili 30 dni pred začetkom veljave nove izjave.

Zadnja posodobitev: november 2016

Kontaktni podatki: V kolikor imate vprašanja v zvezi z Izjavo o zasebnosti in piškotkih ali v zvezi s spletno stranjo, nas lahko kontaktirate na elektronskem naslovu: Zasebnost@lilly.com ali pišete na naslov: Eli Lilly farmacevtska družba, d.o.o., Dunajska cesta 167, 1000 Ljubljana