IZJAVA O ZASEBNOSTI IN PIŠKOTKIH

Obseg Izjave o zasebnosti spletne strani

Vaša zasebnost nam je pomembna. Namen te Izjave o zasebnosti je, da vas seznani, katere podatke lahko Eli Lilly farmacevtska družba, d.o.o. zbira o vas in kako te podatke uporabljamo. Ta Izjava o zasebnosti se nanaša na spletne strani, ki so povezane s to izjavo ob kliku na “Izjava o zasebnosti” na dnu spletne strani, kot tudi mobilne aplikacije in digitalne storitve, ki so povezane s to Izjavo o zasebnosti ali jo imajo objavljeno. V tej Izjavi o zasebnosti bomo spletne strani, aplikacije in digitalne storitve, ki so povezane s to Izjavo o zasebnosti ali jo imajo objavljeno, označevali s pojmom “spletne strani”.

Podatki, ki jih zbiramo, in kako jih uporabljamo

 • Povzetek: Ta spletna stran lahko zbira Osebne podatke, ki vas bodisi neposredno identificirajo ali pa v kombinaciji z drugimi podatki omogočijo vašo identifikacijo. Primeri Osebnih podatkov, ki vas neposredno identificirajo, vključujejo vaše ime, kontaktne podatke, elektronski naslov in druge podatke v povezavi z identifikatorji. Naše spletne strani lahko zbirajo tudi Osebne podatke, ki vas ne identificirajo neposredno po imenu ali kontaktnih podatkih, pač pa so lahko uporabljeni za ugotovitev, da je določen računalnik ali naprava dostopil do naše spletne strani.

Na tej spletni strani lahko zbiramo naslednje podatke o vas:

 • Kontaktni podatki: To lahko vključuje podatke, kot so vaše ime, naslov, telefonska številka, elektronski naslov in drugi podobni podatki (“Osebni podatki”). Te podatke zbiramo zato, da lahko z vami komuniciramo. Vselej lahko zavrnete predložitev Osebnih podatkov, vendar vam v tem primeru morda ne bomo mogli zagotoviti določenih informacij, zdravil ter medicinskih pripomočkov ali storitev.

 • Dodatne informacije: Določena področja naših spletnih strani vam omogočajo, da z nami delite dodatne Osebne podatke. Na primer, naročite se lahko na prejemanje naše elektronske pošte ali glasil. Podatke, ki jih predložite, lahko uporabimo za to, da vam pošljemo zahtevano informacijo, odgovorimo na vaša vprašanja, izboljšamo naše spletne strani, preverimo vaš odnos z nami ali sprejmemo druge ukrepe, ki so lahko potrebni za odziv na vašo prošnjo.

 • Interesi in želje: Ta informacija nam omogoča bolje razumeti, kako vam čim bolje pomagati glede na vaše interese za naša zdravila ter medicinske pripomočke in storitve. Ti podatki lahko vključujejo vaše želje glede načina kontaktiranja, nadaljnjega razvoja poslovnega ali profesionalnega odnosa, razumevanja želja glede zdravil ter medicinskih pripomočkov, jezika, tržnih želja in demografskih podatkov. Nekatere od teh podatkov zbiramo z vašim soglasjem, nekatere pa avtomatično za naše legitimne poslovne namene.

 • Uporaba spletne strani: Ta podatek uporabljamo za upravljanje in varovanje naših spletnih strani, omrežnih sistemov in drugih sredstev. To lahko vključuje podatke o vašem IP (“internetni protokol”) naslovu, datumu in času vaše seje na spletni strani, geografski lokaciji, načinu pregledovanja vsebin spletne strani in druge informacije, ki jih zbiramo s pomočjo spletnih dnevnikov, piškotkov in na druge načine. To lahko vključuje tudi podatke, s katerimi vas ni mogoče neposredno identificirati, pač pa pripadajo vaši napravi. Vaš IP naslov ali piškotek, ki ga uporabljamo, lahko vsebuje informacije, ki se utegnejo šteti za Osebne podatke. Kako uporabljamo piškotke in druge tehnologije, je natančneje opisano spodaj. Ti podatki se zbirajo avtomatično za naše legitimne poslovne namene.

 

Uporabljamo lahko tudi podatke, ki jih potrebujemo za izpolnjevanje zakonskih oziroma regulatornih obveznosti, kot je poročanje o neželenih dogodkih ali uveljavljanje naših pravic; pa tudi za shranjevanje evidenc družbe, upravljanje spletne strani, raziskave in razvoj zdravil ter medicinskih pripomočkov, ki so v legitimnem interesu družbe Lilly.

Če zakonodaja to dopušča, lahko izboljšamo ali združimo vaše podatke, vključno z Osebnimi podatki, s podatki o vas, pridobljenimi od tretjih oseb, za zgoraj navedene namene. Vaši podatki se lahko uporabijo tudi za oblikovanje profilov za zgoraj navedene namene. Oblikovanju profilov na podlagi avtomatiziranega odločanja lahko nasprotujete s tem, da nas kontaktirate na način, kot je navedeno v poglavju “Kako nas lahko kontaktirate” spodaj.

Piškotki in podobne tehnologije

Spletni semaforji

Ta stran lahko uporablja tehnologijo, znano kot spletni semafor, ki omogoča zbiranje podatkov spletnega dnevnika. Spletni semafor je majhna grafika na spletni strani ali v elektronskem sporočilu, ki je oblikovana tako, da beleži ogledane strani ali odprta sporočila. Podatki spletnega dnevnika se zbirajo, ko obiščete eno od naših spletnih strani z računalnika, ki gosti našo spletno stran (imenovan “spletni strežnik”).

Na določenih spletnih straneh ali v elektronskih sporočilih, ki vam jih pošljemo, lahko uporabljamo tehnologijo, ki se imenuje “spletni semafor” (znana tudi kot “akcijska oznaka” ali “jasna GIF tehnologija”). Spletne semaforje lahko uporabljamo kot pomoč pri določanju, katera od elektronskih sporočil, ki smo jih poslali, so bila odprta, in ali je bila v zvezi s sporočilom kakšna aktivnost. Spletni semaforji prav tako pomagajo pri analizi učinkovitosti spletnih strani s tem, da beležijo število obiskovalcev strani ali število obiskovalcev, ki so kliknili na določene ključne elemente strani.

Piškotki

Ta spletna stran lahko uporablja tehnologijo, imenovano “piškotki”. Piškotek je majhna podatkovna datoteka, ki jo spletna stran lahko namesti na trdi disk vašega računalnika, kjer so shranjene vaše datoteke internetnega brskalnika. Piškotek vam prihrani težave ponovnega vnašanja določenih podatkov na nekaterih območjih registracije, saj piškotki omogočajo, da si spletna stran “zapomni” informacije, ki jih je obiskovalec predhodno že vnesel. Piškotek tudi pomaga, da vam zagotavljamo vsebino - določene informacije in sledimo, kako so uporabljeni različni deli spletne strani. Piškotke lahko na vaš računalnik namestimo mi ali tretje osebe, s katerimi smo v pogodbenem razmerju, npr. za spletne analitične storitve ali storitve oglaševalskega omrežja. Pri večini internetnih brskalnikov ali drugi programski opremi lahko spremenite nastavitve brskalnika tako, da izbrišete piškotke s trdega diska, blokirate vse piškotke ali prejmete opozorilo, preden je piškotek shranjen. Za več informacij v zvezi s temi funkcijami prosimo, da preverite navodila internetnega brskalnika. Če zavrnete piškotke, utegne biti funkcionalnost spletne strani omejena in morda mnogih funkcij spletne strani ne boste mogli koristiti.

Funkcija “Ne sledi”

Sledenje vašim spletnim aktivnostim lahko preprečite na različne načine. Eden od njih je izbira v nastavitvah vašega brskalnika, ki spletne strani, ki jih obiščete, opozori, da ne želite, da zbirajo določene podatke o vas. To se imenuje Ne sledi ali “Do Not Track” (“DNT”) signal. Prosimo, da upoštevate, da se naše spletne strani in spletni viri trenutno ne odzivajo na te signale spletnih brskalnikov. Za zdaj še ni splošno sprejetega standarda glede tega, kako naj družba ravna, ko zazna DNT signal.

Izbire glede piškotkov

Evropska zveza interaktivnega digitalnega oglaševanja (EIDAA) upravlja spletno stran, na kateri je mogoče izbrati zavrnitev (“opt out”) prejemanja oglaševanja na podlagi zanimanja s strani enega ali vseh oglaševalskih podjetij, ki sodelujejo v programu. Informacije o EIDAA najdete tukaj: www.youronlinechoices.eu.

Razlogi za deljenje vaših podatkov

Vaše Osebne podatke lahko delimo z našimi zastopniki, izvajalci ali partnerji v zvezi z delom, ki ga opravljajo za ali skupaj z nami, kot je pošiljanje elektronskih sporočil, upravljanje podatkov, gostovanje naših podatkovnih baz, zagotavljanje storitev obdelave podatkov, zagotavljanje storitev za stranke ali zato, da lahko izboljšamo ali dodamo podatke o vas od teh drugih oseb. Ti zastopniki, izvajalci ali partnerji ne smejo podatkov uporabljati na noben drug način, razen za zagotavljanje storitev za nas ali storitev, pri katerih sodelujejo skupaj z nami (na primer, nekatera naša zdravila ter medicinske pripomočke razvijamo in tržimo skupaj z drugimi podjetji).

Osebne podatke bomo delili, če se bomo morali odzvati na sodno odredbo ali drugo zakonito zahtevo po podatkih s strani upravnih organov, vključno z zahtevami na podlagi nacionalne varnosti ali kazenskega pregona, da bi zagotavili internetno varnost ali kadar to zahteva zakon. V izjemno redkih okoliščinah, ko gre za varnost države ali podjetja, si pridržujemo pravico, da lahko našo celotno bazo obiskovalcev in strank delimo s pristojnimi organi.

Vaše Osebne podatke lahko posredujemo tretji osebi tudi, če bi šlo za prodajo ali drug prenos dejavnosti spletne strani, na katero se podatki nanašajo, pri čemer bi od takšnega kupca zahtevali, da se zaveže z Osebnimi podatki ravnati v skladu s to Izjavo o zasebnosti.

Google Analize (Google Analytics)

Google Analize se lahko uporablja kot pomoč pri izboljševanju naše spletne strani in pri razumevanju, kateri deli spletne strani se uporabljajo. Google Analize uporablja tehnična orodja, kot so enkratni-klik piškotki in JavaScript koda, za zbiranje podatkov o obiskovalcih. Storitev Google Analize spremlja obiskovalce spletne strani, ki imajo omogočen JavaScript. Google Analize anonimno spremlja komunikacijo obiskovalcev s spletno stranjo, vključno s tem, od kod so prišli in kaj so počeli na spletni strani. Google Analize od uporabnikov zbira zgoraj navedene podatke.

Ti podatki se uporabljajo za upravljanje in posodabljanje spletne strani, ocenili pa bomo tudi, ali obiskovalci strani ustrezajo pričakovani demografski strukturi, in ugotovili, kako ključni obiskovalci pregledujejo vsebine.

Enkratni-klik piškotki (kot je piškotek Google Analiz) in povezani piškotki (kot je Dvojni-klik piškotek) bodo uporabljeni za poročanje o tem, kako so prikaz oglasa, druge uporabe oglaševalskih storitev in interakcije s prikazovanjem oglasa in oglaševalskih storitev povezani z obiskom te spletne strani.

 1. Določba za preprečitev (Opt-Out):
  Google Analize ponuja možnost preprečitve (opt-out) za obiskovalce spletne strani, ki ne želijo zbiranja njihovih Osebnih podatkov. Več informacij o tej možnosti najdete tukaj: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout  

 2. Google in uporaba podatkov
  Google in hčerinske družbe v njegovi izključni lasti lahko ob upoštevanju svojih pravil varstva podatkov (ki se nahajajo na http://www.google.com/privacy.html ali drugem URL naslovu, ki ga zagotovi Google) hranijo in uporabljajo podatke, zbrane pri vaši uporabi Google Analiz razkritja in deljenja podatkov.

 Vtičniki družbenih omrežij

Naše spletne strani lahko uporabljajo vtičnike družbenih omrežij, da vam omogočijo lažje deljenje informacij z drugimi. Ko obiščete naše strani, lahko upravljavec vtičnika družbenega omrežja, ki je na naši spletni strani, na vaš računalnik naloži piškotek, ki temu upravljavcu omogoča prepoznavanje posameznikov na njegovi spletni strani, ki so predhodno obiskali naše spletne strani. Če ste se predhodno vpisali v spletno stran družbenega omrežja in brskate po naši spletni strani, lahko vtičnik družbenega omrežja dovoli, da družbeno omrežje prejme direktno določljive informacije o vas, ki pokažejo, da ste obiskali našo spletno stran. Vtičnik družbenih omrežij lahko zbira te podatke o obiskovalcih, ki so se vpisali v družbeno omrežje, ne glede na to ali ti uporabljajo vtičnik na naši spletni strani. Vtičniki družbenih omrežij prav tako omogočajo spletnim stranem družbenih omrežij, da delijo informacije o vaši dejavnosti na naši spletni strani z drugimi uporabniki spletne strani njihovega družbenega omrežja. Lilly ne upravlja nobene vsebine vtičnika družbenih omrežij. Za več informacij o vtičniku družbenih omrežij se obrnite na politike zasebnosti in deljenja podatkov spletnih strani teh družbenih omrežij.

Koliko časa hranimo vaše podatke

Vaši podatki bodo hranjeni toliko časa, kolikor je potrebno za izpolnitev legitimnih in zakonitih poslovnih namenov v skladu z internimi pravili družbe Lilly za hrambo dokumentov ter veljavnimi zakoni in predpisi.

Podatki o otrocih

Ta spletna stran ni namenjena ali narejena za posameznike, mlajše od 16 let. Zavedno ne zbiramo informacij o osebah, mlajših od 16 let.

Kako varujemo vaše podatke

Zagotavljamo razumne fizične, elektronske in procesne varnostne ukrepe za zaščito Osebnih podatkov, ki jih zberemo preko te spletne strani. Na primer, dostop do teh podatkov omejujemo le na pooblaščene zaposlene, ponudnike storitev in izvajalce, ki dostop potrebujejo za izvajanje dejavnosti, opisanih v tem obvestilu. Čeprav si prizadevamo, da bi zagotovili razumno varnost za informacije, ki jih obdelujemo in hranimo, noben varnostni sistem ne more preprečiti vseh morebitnih varnostnih kršitev.

Vaše pravice in možnosti   

Imate pravico da od nas zahtevate informacije o tem, kako se vaši Osebni podatki uporabljajo in s kom se delijo. Prav tako imate pravico zahtevati, da si ogledate ali pridobite kopijo Osebnih podatkov, ki jih imamo o vas, zahtevate njihov popravek ali njihov izbris.

Prav tako imate, v omejenih primerih, pravico prenosa vaših podatkov drugemu subjektu ali osebi v obliki, primerni za strojno branje.

Za izpolnjevanje vaše zahteve lahko obstajajo določene omejitve.

Kako nas lahko kontaktirate

Katerokoli od zgornjih zahtev lahko podate na naslov:

Eli Lilly farmacevtska družba, d.o.o.
Dunajska cesta 167, 1000 Ljubljana
Tel: +386 (0) 1 580 00 10

Na nas se lahko obrnete tudi če imate vprašanja glede te Izjave o zasebnosti. 

Kako podati pritožbo

V kolikor želite podati pritožbo glede uporabe vaših Osebnih podatkov, lahko kontaktirate našega pooblaščenca za Osebne podatke (DPO) na privacy@lilly.com, ki bo zadevo preučil.

V kolikor niste zadovoljni z našim odzivom ali menite, da vaše Osebne podatke ne obdelujemo skladno z zakonodajo, lahko podate prijavo pri pristojnem organu za varovanje podatkov (Informacijskem pooblaščencu).

Mednarodni prenos Osebnih podatkov

Lilly lahko posreduje Osebne podatke o vas drugim podjetjem družbe Lilly po svetu. Ta podjetja lahko prav tako posredujejo vaše Osebne podatke drugim podjetjem družbe Lilly. Nekatera podjetja družbe Lilly so lahko v državah, ki ne zagotavljajo ustrezne ravni varovanja podatkov. Kljub temu so vsa  podjetja družbe Lilly zavezana ravnati z Osebnimi podatki v skladu s to izjavo. Za pridobitev dodatnih informacij glede podlage za prenos ter zaščitnih ukrepih, ki jih je družba Lilly vzpostavila za mednarodni prenos Osebnih podatkov, nas prosimo kontaktirajte na privacy@lilly.com ali obiščite https://www.lilly.com/privacy.

Povezave na spletne strani tretjih oseb

Kot priročnost za naše obiskovalce, lahko ta spletna stran vsebuje povezave na spletne strani, ki so v lasti in jih upravljajo tretje osebe in za katere menimo, da lahko ponujajo koristne informacije. Pravila in postopki, ki so opisani v tej izjavi, se ne nanašajo na te strani. Ne odgovarjamo za zbiranje in uporabo Osebnih podatkov na katerikoli od spletnih strani tretjih oseb. Posledično zavračamo vsakršno odgovornost za uporabo Osebnih podatkov s strani tretjih oseb, ki so bili zbrani kot posledica uporabe spletnih strani tretjih oseb. Priporočamo, da za več informacij o zasebnosti, varnosti, zbiranju podatkov ter pravilih prenosa kontaktirate neposredno te spletne strani.

Spremembe politike zasebnosti

To Izjavo o zasebnosti lahko občasno spremenimo. V kolikor jo spremenimo, bomo spremenjeno izjavo objavili na tej spletni strani. Vaše Osebne podatke bomo vedno obravnavali v skladu z Izjavo o zasebnosti, ki je bila v veljavi v trenutku zbiranja podatkov. Vaših Osebnih podatkov ne bomo uporabljali bistveno drugače ali jih razkrili drugim osebam za njihove lastne namene, ne da bi vas o tem obvestili in vam omogočili, da temu ugovarjate. 

Zadnja sprememba: 2. maj 2018

PP-LILLY-SI-006