ODGOVORNOST

je temelj naše identite.

Podjetje Eli Lilly and Company je že skoraj 140 let odgovoren globalni državljan, kar v veliki meri dokazuje tudi dolga zgodovina naše dobrodelnosti in človekoljubnih prispevkov.
Danes je naše razumevanje korporativne odgovornosti že preseglo dobrodelnost in doseglo tudi jedro našega poslovanja. Naše znanstveno, tehnično in poslovno strokovno znanje s pridom izrabljamo za pomoč bolnikom, zadovoljevanje potreb skupnosti ter zmanjševanje našega okoljskega odtisa.

Poleg tega se trudimo izboljšati zdravje tudi na globalni ravni tako, da pomagamo širiti dostop do zdravil, stremimo h krepitvi politik, ki spodbujajo boljše zdravje, zagotavljamo pomoč tistim, ki jo potrebujejo, ter aktivno sodelujemo v skupnostih, katerim služimo.


Pri podjetju Lilly verjamemo, da s sodelovanjem z vladami in drugimi deležniki gradimo na zaupanju in krepimo naš skupni interes izboljšati življenja bolnikov in družbe.  Poleg tega se zavedamo, da z odgovornim izvajanjem naših dejavnosti privabljamo načelno, predano in ustvarjalno delovno silo – posameznike, ki nam želijo s svojimi talenti pomagati pri naši misiji izboljšati globalno zdravje.


Čeprav je doseg naših programov globalen, je učinek našega dela vedno mogoče čutiti tudi na lokalni ravni, saj smo zavezani k vlaganju v skupnosti, v katerih delujemo.